Защо Фейсбук забрани с@кса

• от

Важно за онлайн издателите използващи Фейсбук за популяризиране на своето съдържание: Неочаквано социалната мрежа реши да започне още по-люта борба със с@кса. Вече освен снимки на голи тела се забранява изобщо да се пише за това. От сега нататък дори не трябва да правите намеци по тази гореща тема във вашите публикации.

Photo by Shifaaz shamoon on Unsplash

Photo by Shifaaz shamoon on Unsplash

Аргументите на Фейсбук за това ожесточаване на правилата се обосновават на взето решение за борба със сексуалното насилие и експлоатация. Вече горещото съдържание е под пълна забрана. Новите правила забраняват не само снимки на голи тела, но и обсъжането на темата ?, и напълно подбуждането към с@кс.

Не може

Какво съдържание е забранено конкретно? Ето някои примери, за които ще получите наказание:

  • намеци от типа "търся си добро изкарване за довечера";
  • сексуален жаргон;
  • сексуални провокации;
  • намеци за дупета и гърди;
  • разговори за сексуални предпочитания и т.н.

Неочаквано сред новите правила има момент, който забранява да търсите сексуален партньор и даже да водите кореспонденця на тази тема.

Може

Изображения на голи гърди с открити зърна може да се публикуват, ако става дума за кърмене или медицински проблеми. Изображения на полови органи се допускат единствено с образователна цел или ако се показва резултат от операция за смяна на пола.

Вижте повече в стандартите на ФБ общността

www.facebook.com/communitystandards/sexual_solicitation

Както е посочено в раздел 8 на нашите Стандарти на общността (Сексуална експлоатация над възрастни), хората използват Facebook за обсъждане и привличане на вниманието към сексуалното насилие и експлоатация.

Забраните важат във ФБ, Инстаграм и Messenger. Съвсем наскоро и платформата Tumblr реши изцяло да се разтовари от порнографското съдържание.