Голяма платформа за обяви забрави да поднови домейна си

Потребителите на най-големия турски сайт за обяви имат проблеми с достъпа до сайта от полунощ насам, съобщава Turkey Agenda.

Първоначално много хора смятаха, че става въпрос за временен проблем, но тъй като той все още не е решен, се появиха различни предположения за причината за срива.

Основните спекулации са свързани с домейна. Съществуват предположения, че домейнът е изтекъл и някой друг го е придобил, което прави невъзможен достъпа до Sahibinden.com.

При проверка на домейна се установява, че статусът му е показан като "clientHold". Този статус означава, че регистрацията на името на домейна е временно спряна. Това може да се случи по различни причини, като например неподновяване на регистрацията на домейна или изтичане на срока на валидност на името на домейна. Когато името на домейна е поставено в статус "ClientHold", това се отразява на свързаните с него услуги, като уебсайт, електронна поща и други.

Така че все още няма категорична информация за това кой е собственик на домейна или какви други проблеми може да има. Единственото, което е сигурно, е, че утвърдена платформа като Sahibinden.com има проблеми с достъпа от дълго време.

Бележка

Sahibinden.com е онлайн платформа за класифицирани обяви и пазаруване, в която хора и бизнеси купуват и продават недвижими имоти, автомобили и широк спектър от стоки и услуги. Регистрацията на сайта е безплатна, но публикуването на обяви изисква заплащане на такса. Създадена от групата Aksoy и пусната в експлоатация през април 2000 година, тази платформа първоначално започва с около 2,700 обяви и се разраства значително с течение на времето.

Sahibinden.com предоставя възможност за директна комуникация между купувачи и продавачи, което улеснява търговията и може да намали разходите за посреднически такси. Сайтът е популярен източник за намиране на недвижими имоти, автомобили и различни други артикули, като също така се използва за продажба на втора ръка артикули, като лаптопи, и за предлагане на услуги. Таксите за публикуване на обяви се различават в зависимост от категорията на обявата.

Sahibinden.com е признат като един от най-обичаните уебсайтове за втора ръка предмети в Турция, според изследване проведено от IPSOS KMG през 2009 година.