Колко текст да покажем в News Aggregator


185 | Кратки • Добави коментар

Университетът в Ланкастър проведе двуседмичен експеримент, за да установи дали агрегаторите на новини (Apple News, Google News, Facebook и др.) и онлайн медиите могат да имат взаимноизгодни отношения. За целите на проучването бяха създадени 2 приложения за агрегатор за iPhone и iPad, в които 3000 участници разглеждаха откъси от новини от 35 000 статии в продължение на 16 седмици.

Оказа се, че колкото по-кратък е откъсът, толкова по-голяма е вероятността да бъде кликнат. Откъс с дължина 98 символа показа най-високия CTP (75,4%), а откъсите с картинки винаги се кликаха по-зле от тези без картинки.

Когато агрегаторът предлага статии от различни източници по една и съща тема, резултатите са точно обратните. 66% от читателите са кликнали върху най-дългия фрагмент със снимка.

Издателите трябва да намерят баланс: колкото повече информация от статията позволят на агрегатора да възпроизведе, толкова по-малко вероятно е читателите да кликнат върху сайта. Но като ограничават откъсите от текст или изображения, издателите рискуват да отстъпят трафик на конкурентите си.

Още по етикети

Текст , SEO