Reuters въвежда платен достъп до своите материали

Една от най-големите новинарски агенции в света, Ройтерс, ще въведе платени абонаменти за своето съдържание. В рамките на новата стратегия агенцията ще се позиционира като платформа за професионална аудитория, която иска да получава бизнес и финансови новини.

Ройтерс (Reuters) нарича новия си уебсайт най-голямата цифрова трансформация от десетилетие насам. Чрез него компанията очаква да привлече аудитория, която е готова да плати за ексклузивно и аналитично съдържание за индустриални сектори, включително право, устойчивост, здравеопазване и автомобилен пазар.

Сайтът ще позволява безплатно разглеждане на до пет теми, но при надхвърляне на лимита ще се изисква абонамент, който ще струва 34,99 долара на месец.

Половината от приходите на Ройтерс идват от партньорство с най-големия ѝ клиент - доставчика на финансова информация Refinitiv. Освен това компанията печели от реклама в сайта - всеки месец сайтът се посещава от около 41 милиона уникални посетители. Ройтерс също така предоставя лицензи за текст, изображения и видео на други медийни компании.

Функцията на спонсорските абонаменти беше въведена преди това от британския The Guardian. Вестникът дълго време отказваше да добави инструменти за монетизиране на съдържанието, но на фона на спада на приходите от реклама изданието трябваше да помисли за резервен план.

Вижте още за:

монетизация