Снимка на сайта

• от

Ето един удобен начин да направите снимка на която и да е уеб страница. С помощта на тази връзка без никакви усилия можете да запазите като изображение сайта, за който ще пишете ревю или искате да цитирате.

Само подавате адреса (URL) на желаната страница и Screen.guru ще ви направи снимка. Като опция можете да изберете цветен фон. След което е напълно достатъчно да запишете с десен бутон създаденото изображение. Screen.guru прави снимка само на видимата част от сайта.

Други начини няма ли?

Ако сте забравили сега е момента да ви припомним и другите начини да направите същото.

С компютър с macOS Mojave е достатъчно да натиснете Shift-Command (⌘)-5 и операционната система ще ви предложи няколко режима за снимка - целия екран, само активния прозорец или избран участък. След което изображението ще се запише на вашия начален екран.

Браузър Firefox, който има версия за всички операционни системи, ви предлага още по-добра екстра - можете да направите снимка на цялата дължина на уеб страница. Натиснете с десния бутон в желаната страница и изберете "Снимка на екрана". Firefox ще ви предложи "Запазване на цялата страница" и "Запазване на видимата област" - изберете, след което натиснете бутона за изтегляне и готово.


Освен описаните методи за бърза снимка на екрана съществуват и множество добавки за браузър и отделни приложения. Тъй като изборът е огромен сме споделили само тези най-лесни варианти.