45% от читателите напускат сайта ви през първите секунди

Оказва се, че средно 45% от читателите ще напуснат сайта ви през първите 15 секунди след зареждането на публикацията в браузъра им.

Повече от 60% от вашите потребители няма да се върнат на сайта ви дълго време.

Това са данните от ръководство за това кои показатели на уебсайта е важно да се следят, за да се управлява не само трафикът, но и ангажираността на аудиторията, както и нейната възвръщаемост към вас. Ръководството е изготвено от Chartbeat, услуга за редакционна метрика.

Chartbeat има общо четири основни показателя:

  1. Време на ангажиране - времето, което потребителите прекарват в сайта, като прелистват страниците и кликат върху връзките.
  2. Дълбочина на скролиране - колко далеч скролират потребителите, след като изтеглят съдържанието.
  3. Рециркулация - сравняване на броя на потребителите на страницата с броя на кликналите върху връзките в страницата.
  4. Честота на посещенията - новите посещения са тези, които не са посещавали сайта в продължение на 30 дни. Потребителите, които са посетили сайта поне още веднъж в рамките на 30 дни, се връщат отново. Тези, които са били на сайта поне 8 дни от последните 16, са лоялната аудитория.

Content Analytics and Insights for Digital Publishing | Chartbeat

chartbeat.com

Improve audience engagement, inform editorial decisions, and increase readership. Chartbeat delivers real-time analytics, content intelligence, and transformative newsroom tools for digital media and publishing companies around the world.