Medium с проблеми в управлението

Миналата седмица служител на платформата, отговарящ за взаимодействието с Белия дом, показа профила на президента на САЩ по време на видеоконференция (Байдън използваше Medium по време на предизборната си кампания). И докато показваше екрана, всички присъстващи на конференцията видяха, че платформата предлага статии с еротично съдържание в препоръките за Байдън. По-късно се оказа, че самата система е добавила Байдън като автор в блоговете "боклук".

След като основателят на Medium Ив Уилямс обяви промяната на курса в полза на автори от трети страни, Кейси Нютън (Casey Newton), автор на бюлетина Platformer, написа, че 14 бивши и настоящи служители на Medium смятат компанията за нефункционална.

По тяхно мнение ръководството на Medium е било много лошо към авторите от редакционния екип, които са създавали съдържание в платформата. Според друг настоящ служител Ев Уилямс все още третира Medium като стартъп, докато платформата е основана през 2012 г. Наред с другото, тази нагласа се илюстрира от постоянните промени във фокуса и концепцията.

Вижте повече в Platformer