Големи сайтове с неприлично съдържание във вграден код

• от

Посетителите на уебсайтовете на най-големите американски медии са забелязали, че в техните материали се появява неприлично съдържание.

Оказа се, че вградените файлове (embed) до vid.me - домейн, който е принадлежал на сайта за хостинг на видеоклипове Vidme, но вече е изкупен от сайтa 5 Star Porn HD. Всички скриптове за вграждане от vid.me, дори ако са направени за обикновени видеоклипове, вече автоматично се пренасочват към началната страница на ресурса за възрастни, на която се показват предварителни изгледи на видеоклипове с интимно съдържание.

Известно е, че сред засегнатите уебсайтове са издания като The Washington Post, Huffington Post, Uproxx и New York Magazine.

Не е възможно да се оцени реалният мащаб на ситуацията, но повечето сайтове вече отстраниха вградения код. Сайтът за хостинг на видеоклипове Vidme е създаден през 2014 г. като конкурент на YouTube, но престава да съществува още през 2017 г.

Това е един от рисковете, когато добавяте код за вграждане от други сайтове. Вие не контролирате какво съдържание ще бъде показвано във вашите страници на мястото на вградения код.

Вижте още за:

медии